We zijn in 2005 begonnen met een kleine multidisciplinaire groep zorgprofessionals met hart voor het onderwerp ondervoeding. In de loop der jaren heeft de Stuurgroep Ondervoeding zich ontwikkeld tot een stichting met bestuur, een bureau, een sectie volwassenen, een sectie kinderen, een wetenschappelijke adviesraad en vele contacten opgebouwd bij zorginstellingen, patiëntorganisaties, beroepsverenigingen, hogescholen, universiteiten, fabrikanten, en ook bij politiek en het ministerie van VWS.

Het verbinden van deze partijen, het inbedden van de aanpak van ondervoeding in meerdere projecten en het ontwikkelen van diverse screeningtools, richtlijnen, IGJ indicatoren en een blauwdruk voor transmurale zorg in het Voedingspaspoort heeft waardevolle resultaten opgeleverd. En nog steeds werken we als Kenniscentrum Ondervoeding, samen met onze partners, hard aan de bewustwording, preventie, signalering en behandeling van ondervoeding van kinderen tot kwetsbare ouderen.

De website is een belangrijk onderdeel van deze activiteiten om zo de kennis, ervaringen, resultaten van projecten en goede voorbeelden in het land met elkaar te delen. Goede reden om de website in een fris jasje te steken!

Op deze vernieuwde website hebben we de informatie over ondervoeding voor alle doelgroepen gestructureerd binnen de verschillende fasen van de aanpak van ondervoeding: screening & diagnostiek, behandeling & evaluatie, samenwerking & overdracht. Daarnaast hebben we een plek gemaakt waar de diverse projecten en onze partners zijn terug te vinden. We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen in de Kennisbank: hier vind je scholingen, richtlijnen en materialen over ondervoeding waar de Kenniscentrum Ondervoeding bij betrokken is.

We hopen dat onze nieuwe website helpt bij het vinden van informatie, goede voorbeelden, handvatten en praktische tools voor alle betrokken organisaties en vooral ook voor zorgverleners, die zich dagelijks inzetten in de zorg voor de ondervoede patiënt, van jong tot oud.

Eventuele terugkoppeling op de nieuwe site is van harte welkom op info@kenniscentrumondervoeding.nl